En leende pappa låter sin tonårige son koppla in laddkabeln i familjens elbil.
Lastbalansering för elbilar

Fördela strömmen säkert i huset med lastbalansering

Varför rekommenderar vi lastbalansering

När du bestämmer dig för att installera en hemmaladdare rekommenderar vi att du uppgraderar din installation med lastbalansering. Den säkerställer att du säkert kan använda energikrävande apparater hemma medan du laddar din bil utan att dina huvud­säkringar går. Alla våra laddboxar är kompatibla med lastbalansering.

En graf som visar hur lastbalansering säkerställer en säker elförbrukning hemma.

Hur fungerar lastbalansering?

Ett hushåll har bara en begränsad mängd el att tillhandahålla. Lastbalansering säkerställer att elen som huset behöver prioriteras och att den effekt som finns tillgänglig laddar bilen. Det innebär att t.ex. att din ugn, induktionshäll eller torktumlare prioriteras över laddning. Och när dessa apparater inte används ökar effekten av laddningen till bilen. Detta gör att du kan ladda med maximal effekt utan att behöva oroa dig för att säkringen går.

Billigare att installera lastbalansering direkt

Det är mycket billigare att beställa lastbalansering i det ögonblick du beställer en laddbox. Detta beror på att det är mer effektivt för oss att installera dessa objekt på samma dag. Att lägga till lastbalansering efteråt skulle mer än fördubbla priset då det inte heller går att få grön avdrag i efterhand.

Trådbundet eller wi-fi?

Trådbundet eller wi-fiLastbalansering håller ett öga på förbrukningen mellan ditt hems huvudsäkring och laddboxen. Det kan göras via Wi-Fi eller via en trådbunden anslutning. Att välja lastbalansering via Wi-Fi är enklare att installera, men en trådbunden anslutning kan vara mer tillförlitlig. Alla våra laddboxar är kompatibla med lastbalansering, antingen via Wi-Fi eller trådad anslutning.

På den här sidan

• Varför rekommenderar vi lastbalansering
  • Hur fungerar lastbalansering?
  • Billigare att installera det direkt
  • Trådbundet eller wi-fi?