En installatör av hemmaladdare dubbelkollar några detaljer vid en kunds säkringsdosa.

Installera laddbox

Så går det till att installera laddbox hemma

Funderar du på att installera en egen laddbox till elbilen? Smart tänkt. En installerad laddbox är enklare, säkrare och upp till tio gånger snabbare än ett vanligt vägguttag. Här kan du se hur installationen går till, från beställning till dess att din laddbox är redo att ladda din elbil.

Det här kan du förvänta dig när du installerar en laddbox

1

Beställ din laddbox

Välj och beställ laddboxen som passar dig

2

Boka installationstid

Vi kontaktar dig för att boka tid för en installation av våra kunniga installatörer.

3

Installationsdagen

Vår installatör kommer och utför en standardinstallation av din nya laddbox på din fastighet. Standardinstallation ingår alltid i priset för din laddbox.

4

Ladda smart

Nu är din laddbox installerad och du kan börja ladda din elbil hemma. Vi skickar fakturan när laddboxen är installerad och klar.

Det här ingår i standardinstallation av våra laddboxar

• Standardinstallation med snabb 11kW 3-fas laddning inkluderat
  • Montering av laddbox på vägg
  • Leverans och montering av 16A 3-fas personskyddsbrytare i befintlig elcentral
  • Kabel mellan laddbox och elcentral (max 15 meter)
  • 1 väggenomföring inklusive betong
  • Driftsättning och introduktion av laddboxen

Bra att veta innan installation av laddbox

• Vi rekommenderar att fastighetens huvudsäkring är på minst 20 A, för att minimera risken att huvudsäkringen löser ut. Om det behövs kan vi göra en uppsäkring mot en extra kostnad i samband med installationen.
  • Laddboxen kan inte installeras på enstegsfasader eller på ytterväggar av eternit.
  • Om gräv-/markarbeten med nya elrör behövs ska dessa vara genomförda innan installationen.

På den här sidan

• Så går det till att installera laddbox hemma
  • Det här kan du förvänta dig när du installerar en laddbox
  • Det här ingår i standardinstallation av våra laddboxar
  • Bra att veta innan installation av laddbox